pondelok 5. decembra 2011

Frontoví idioti a fantómová inteligencia

Vzniká nielen fantómové umenie ale aj fantómová inteligencia
Ak by vám nejaký šľachtic ponúkol, povýšenie do svojho stavu ako sebe rovného, človeku by sa páčilo postúpiť v hierarchii vyššie. Lenže nevieme, ako sa mame na tej vyššej úrovni správať. Neostáva nám iné len opakovať všetko po našom šľachticovi, aby sme sa v novej spoločnosti nezhovädili. Lenže šľachtic môže byť sviňa čo nás tam zobral ako blbcov na večeru, pre pobavenie ostatným.


Naši noví intelektuáli sú presne takto pozvaní na večeru, nie sú tam však len za šaškov, ale aj na to, aby tlmočili posolstva šľachty plebsu. To však oni samozrejme nevedia. Motajú sa po záhradnej slávnosti opití svojim novým titulom, a opičia sa po skutočných pánoch. Dali by aj život za to, keby sa pri nich niektorý z tých pánov zastavil a prehodil s nimi pár slov, hlavne aby to ostatní videli. A veru sa aj zastaví a veru aj prehovorí. Ach, to sú názory, to sú tie správne myšlienky, jasné. A šokované obyvateľstvo sa od týchto intelektuálnych karikatúr potom dozvie, že je potrebné odstrániť náboženstvo (samozrejme iba vlastné, k ostatným musíme byť tolerantní), že je potrebné vysvätiť ženy za kňazov (ale zase iba v domácom náboženstve), sobášiť homosexuálne pary, podporovať potraty, eutanáziu a príliv farebných imigrantov.
Že je potrebne znevýhodňovať vlastnú rasu a podporovať každú požiadavku menšín, ktorá oslabuje materskú krajinu a protestovať proti všetkému, čo by zvýhodnilo občanov krajiny pred zahraničným kapitálom. Amerikou vedené vojny nazývajú bojom za demokraciu, zatiaľ čo Rusko označujú za najväčšie nebezpečenstvo pre slobodu.
Najnovšie sa dožadujú nákupu vakcín od spoločnosti Novartis a Baxter za peniaze nás všetkých. Tých ktorí ich bludy odhaľujú nazývajú extrémistami. Na všetky svoje požiadavky majú plytké do stratena zachádzajúce argumenty, na ktorých hlbší rozbor nie sú mentálne vybavení. Ich šľachtic vie, že jeho frontoví idioti v konfrontácii s pravdou pohoria, preto im odporučil, že o niektorých veciach sa nediskutuje! Lepšie keď ukončia debatu skôr, než si uvedomia načo slúžia, poniektorí by sa totiž kvôli hanbe mohli rozhodnúť radšej opustiť svoj "šľachtický" stav.


Na kultúrnom fronte zase šľachtici vytvárajú "umelcov" rôznych žánrov ktorých nechajú oceniť v zahraničí a patrične to zmedializujú. Nespomenú len skutočnosť, že ceny im udeľujú komisie zložené z rovnakých blbečkov ako sú súťažiaci. Takto ocenení umelci potom dostávajú priestor v domácich médiách na vyjadrenie "správnych" názorov, kde už vystupujú ako morálne autority, ktorých si všade vo svete vážia, len vy somári ich nedoceňujete.
Populácia sa potom boji zakričať že "cisár je nahý" a pod vplyvom autocenzúry sa radšej pozitívne zmieňujú o týchto frontových umelcoch, aby vo svojom okolí pôsobili dojmom, že sú na "úrovni".
Novinári im pomôžu zorientovať sa, že ktorí sú ti správni umelci, ktorých si treba vážiť a takto sa budú všetci pochvalne zmieňovať o kadejakých ich filmoch, muzikáloch čí knihách, ktorých jedinou "hodnotou" je, že sa pozitívne zmieňujú o židoch a ich zločinoch, respektíve podsúvajú falošné hodnoty. Vzniká tak nielen fantómové umenie ale aj fantómová inteligencia


Pozrime sa na ňu bližšie. Tvorí ju veľa ľudí ktorí by to v školstve bývalého režimu dotiahli maximálne na SOU s maturitou. Dnes môžu navštevovať napr. Fakultu manažmentu bezpečnosti prace, ktorej štúdium je asi také náročné ako štátnica v odbore telocvikár pozostávajúca s kotúľa vpred.
Ľudia ktorí by normálne pôsobili niekde vo výrobe, sa na prekvapenie všetkých stali inteligenciou. Aby vedeli ako sa v novej úlohe správať, pripravili im mienkotvorci schému ako majú vyzerať, koho voliť a aké názory opakovať. Sú akože z väčšieho mesta, s vyšším príjmom, s vyšším vzdelaním, sporia si na dôchodok v druhom pilieri, lebo sa nespoliehajú na pomoc štátu, v práci sú úspešní, volia pravicu, podporujú emancipačné snahy kosovských Albáncov, odsudzujú teror v Bielorusku a na Kube a majú pochopenie pre obranné vojny Izraela.
Tieto vzorce správania dodržujú, aby sa voči okoliu vyhranili. Zo svojej materiálnej mizérie obviňujú ľudí, ktorí tieto hodnoty nevyznávajú. Naivne sa domnievajú, že keby mali volebnú väčšinu situácia by sa konečne zlepšila. Takto premárnia cely život čakaním na tu správnu vládu. Nechápu, že to čo vo svojich hodnotách presadzujú im už 20 rokov plnia všetky doterajšie vlády, avšak pri ich "zložitom" konfrontovaní ľavica-pravica, im tato skutočnosť uniká. V súlade s tým, táto falošná inteligencia podporuje všetky samozničujúce rozhodnutia rôznych mimovládnych organizácii, ktoré situáciu v krajine ešte zhoršujú. Skutočná inteligencia sa potom musí vysiľovať v boji s fantómovou inteligenciou, miesto bojom so skutočným nepriateľom a to je vlastne jediný dôvod prečo sú títo "fantomasovia" vytváraní .


Fantómoví inteligenti majú problém uveriť , že sú obeťou nejakej rozsiahlej sofistikovanej konšpirácie. V podvedomí to skonfrontujú so svojimi schopnosťami a príde im neuveriteľné, žeby niekto dokázal urobiť niečo zložito, kvalitne a premyslene na niekoľko krokov dopredu.
"Sebavedomie" im káže to spochybniť, veď nemôžu byt predsa takí blbí, že by s nimi niekto takto točil. Taký postoj im potom prinavráti múdrosť a dôstojnosť o ktorú by inak vo svojich očiach prišli. Takto sa vyhnú skutočnosti, že za blbcov sú na tomto svete oni.
Múdry človek sa zo svojho omylu poučí a pokročí ďalej, hlupák radšej ukrižuje toho, čo mu otvára oči. Tento typ ľudí potom aj takto argumentuje: "kto by to robil tak zložito", "veď by do toho muselo byt zainteresovaných množstvo ľudí" a pod. A prečo nie? Prečo by to mali robiť primitívne, nepremyslene, nezodpovedne? Veď tomu majú uveriť aj ľudia čo si vedia spočítať 2 a 2. Kvôli tým ostatným by napríklad nemuseli ani zdemolovať budovy WTC, stačilo by oznámiť v televízii, že spadli. Takýto ľudia by tam potom chodili klásť vence a každého, kto by ich upozornil, že budovy stoja, by označili za konšpirátora pripadne antisemitu.
Napokon svedkami podobného úkazu sme aj na bratislavskom nábreží, kde sa kladú vence obeti neonacistického útoku, hoci to neonacisti neboli. Lucia Piussi zaspieva srdcervúcu pieseň o študentovi ktorého dobodali fašisti (3) a plejáda otrasených osobnosti vysloví do kamier svoje banálne posolstva. Kde to žijeme pýtajú sa zhrození umelci. Kladiem si rovnakú otázku. Ak ich porovnáte so Severokórejčanmi trúchliacimi na pohrebe Kim-Ir-Sena zbadáte len jeden rozdiel - tamtí musia a títo sú za blbcov dobrovoľne.
  SA

1 komentár:

  1. Skvelé.
    A brilantne vypointované.
    Dokonca tak dobre, že fantómoví inteligenti sa v ňom nenašli a autora neukrižovali. Alebo to bolo už od prvých viet také ťažko zrozumiteľné a nudné, že to zabalili a išli kukať Farmu. Tam aspoň presne vedia, o čom to je. Skvelé dialógy, napätie od začiatku do konca. A ten záber na cieľovú skupinu. Všetci to chcú pozerať, takže nehrozí, že by to niekto z rodiny prepol.
    With respect
    domino

    OdpovedaťOdstrániť